Afiliació

Accés a l'àrea privadaComptador de visites

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAvui133
mod_vvisit_counterAhir465
mod_vvisit_counterAquesta setmana598
mod_vvisit_counterAquest mes9759
mod_vvisit_counterTotes les visites1043247
Tenim 9 visitants en línia
Persecució sindical a Videoreport Canàries Imprimeix

La Unió de Professionals de la Comunicació de Canàries (UPCC) i Comissions Obreres (CCOO) denuncien l'acomiadament d'una delegada sindical del comitè d'empresa de Videoreport Canàries, concessionària dels serveis informatius de la Televisió Canària.

Aquests sindicats qualifiquen d'"abusiu i fraudulent" el document que la direcció de Videoreport ha aportat al Comitè d'empresa a Santa Cruz de Tenerife, en el qual es comunica l'acomiadament d'aquesta delegada de la UPCC.

Els fets es remunten al passat dia 4 d'agost, quan l'empresa va comunicar a la treballadora i al Comitè l'obertura d'un expedient que podria concloure amb l'acomiadament de la treballadora. Els motius que assenyala l'empresa es resumeixen en la utilització de diverses hores sindicals per a altres activitats que, segons interpreta, no s'emmarquen en la defensa dels treballadors.

Després d'aportar un detallat informe del seguiment al que s'ha sotmès a aquesta treballadora, l'empresa Videoreport Canàries li dóna un termini de cinc dies a la representant perquè aporti quants documents puguin concórrer a la seva defensa. No obstant això, l'empresa decideix unilateralment donar per conclòs l'expedient i procedir a acomiadar a aquesta empleada.

CCOO i UPCC recorden a la direcció de Videoreport Canàries que correspon als treballadors i als sindicats, però mai a l'empresa, vetllar per la correcta utilització de les hores sindicals, com s'afirma en reiterades sentències dels tribunals. Així mateix, les instàncies judicials han incidit amb freqüència en què l'ús de les hores sindicals no es pot avaluar a través d'un exercici de comptabilitat elemental en la qual cada hora sindical hagi de coincidir amb una activitat de defensa dels treballadors.

Els dos sindicats consideren d'extrema gravetat que l'empresa hagi decidit sotmetre a la companya a seguiments, afegint això a l'assetjament que ja venia sofrint amb anterioritat.

Segons aquests sindicats, l'empresa fa una lectura enganyosa de la dedicació d'aquesta treballadora a les labors sindicals, ja que no esmenta en les seves acusacions les nombroses sol·licituds que ha realitzat perquè l'empresa lliuri documentació a la qual té dret com a membre del Comitè, sent ingnorada sistemàticament per la direcció.

També destaquen que les relacions entre Videoreport i els treballadors són conflictives perquè l'empresa es nega a complir amb les obligacions establertes en el conveni col·lectiu. En aquest sentit, destaquen que "és manifest i públic el grau de conflictivitat existent en aquesta empresa amb els seus treballadors i especialment amb els seus representants, amb amplis antecedents de demandes, acomiadaments, mobilitzacions, vaga... Existint un alt grau de tensió amb els comitès d'empresa".

A més, de l'expedient de l'empresa es desprèn que la treballadora acomiadada ha estat vigilada de forma singular des del 15 de juliol. "Aquest tipus de comportament, inquisitorial, és una violació flagrant dels drets emanats de la nostra Constitució referents a la llibertat sindical, i mitjançant la coerció i coacció disciplinària, de forma fraudulenta, es pretén intimidar i limitar aquesta llibertat sindical. Per tant aquesta conducta es podria ajustar als elements objectius i subjectius que sustenten el delicte contra els drets dels treballadors (article 315 del codi penal), a més d'infringir altres preceptes previstos en el nostre Ordenament Jurídic", conclouen els representants dels treballadors.