AfiliaciĂł

Accés a l'àrea privadaComptador de visites

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAvui243
mod_vvisit_counterAhir423
mod_vvisit_counterAquesta setmana2528
mod_vvisit_counterAquest mes8777
mod_vvisit_counterTotes les visites1015114
Tenim 51 visitants en lĂ­nia
Lamentables declaracions d’un presentador d’IB3 Ràdio demanant el vot pel PP des de les ones de la ràdio pública Imprimeix

El presentador del programa 'Entre tu i jo' d'IB3 Ràdio, Miguel Àngel Ariza, va aprofitar ahir el seu espai radiofònic a l'emissora pública balear per demanar el vot pel Partit Popular. Aquest fet és especialment notori ara, per trobar-nos en mig d’una campanya electoral, però totalment condemnable fos quin fos el moment en què s’haguessin produït. I és que el més greu és que s’han realitzat a un mitjà públic. Des del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears, l’SPIB, consideram lamentables i reprovables aquest tipus de declaracions fetes per un treballador d’un mitjà PÚBLIC des de les ones del mitjà PÚBLIC on treballa.

Un ha de saber on fa feina i per qui fa feina. IB3 és la tele i la ràdio pública de TOTS els ciutadans i ciutadanes de les Illes, independentment del partit a qui hagin votat i la gent que hi fa feina cobra gràcies als impostos de TOTS. És lamentable que aquest i altres treballadors de la cadena pública de les Balears encara no ho hagin entès una noció tan bàsica de la democràcia. Tothom té dret a la llibertat d'expressió en la seva esfera personal, només faltaria, però un ha de saber, quan fa feina a un mitjà públic que paguen TOTS els ciutadans, que no es poden passar determinades línies vermelles. Utilitzar un mitjà PÚBLIC per fer apologia de la seva ideologia essent un treballador del mateix mitjà PÚBLIC, a sou de TOTS els ciutadans, independentment de la seva ideologia, és de les coses més rebutjables que es poden fer: un atac lamentable a la democràcia i a la mateixa essència del que han de ser els mitjans públics al servei de TOTS els ciutadans.

Aquesta persona, per decència i un mínim d'educació democràtica, hauria de plegar, ja que no ha entès un principi tan bàsic de civisme i convivència democràtica. Ariza ha reconegut que les seves paraules han estat desafortunades, però no és la primera vegada que fa un comentari d'aquest estil en antena. Ningú li coarta la seva llibertat d'expressió. Té dret i llibertat a defensar la seva ideologia des de qualsevol dels mitjans privats on també fa feina, o en els seus perfils de les xarxes socials, però no des dels micros d'una ràdio pública pagada per TOTS i amb un sou cobrat gràcies als impostos de TOTS.

La direcció d’IB3 també hauria d’actuar en conseqüència. Fets com aquests només contribueixen a allunar-la més de la societat balear quan hauria de ser la tele i la ràdio de tots. I també perjudica els treballadors i treballadores que intenten fer la seva feina amb la màxima professionalitat tot i les seves precàries condicions laborals i les ingerències de la direcció política del mitjà.