Afiliació

Accés a l'àrea privadaComptador de visites

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAvui109
mod_vvisit_counterAhir242
mod_vvisit_counterAquesta setmana662
mod_vvisit_counterAquest mes3689
mod_vvisit_counterTotes les visites1077410
Tenim 20 visitants en línia
La FeSP reclama igualtat en salaris i oportunitats el Dia Internacional de la Dona Imprimeix

La crisi ha afectat més a les periodistes, que en molts casos treballen a la peça, sense cap seguretat, per poder conciliar la seva professió amb la vida personal i familiar.

7 de març de 2016.- El Dia Internacional de la Dona, que se celebra avui 8 de març, arriba un any més sense que les treballadores tinguin les mateixes condicions laborals i professionals que els homes: perceben salaris inferiors pel mateix treball i amb la mateixa preparació, segueixen ocupant-se més que ells de la família però no se'ls facilita la conciliació, ocupen molt manco llocs de responsabilitat en les empreses i, en molts casos, sofreixen assetjament sexual a la feina.

Aquest retrat de la situació és vàlid per a qualsevol sector i també per als mitjans de comunicació. Quantes dones a Espanya dirigeixen periòdics, emissores de ràdio o cadenes de televisió? Gairebé es poden comptar amb els dits de les mans, malgrat que al món del periodisme elles superen al nombre d'homes.

L'Organització de Nacions Unides (ONU) commemora aquest any el 8 de març amb el lema "Per un planeta 50-50 a 2030. Fem el pas per la igualtat de gènere". La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) se suma a aquesta convocatòria i fa una crida a tots els partits, sindicats i organitzacions professionals i ciutadanes perquè treballin no solament un dia a l'any sinó els 365 per aconseguir que la igualtat entre homes i dones sigui una realitat i no es quedi únicament en convocatòries com aquesta, manifestos o lleis que no es compleixen.

La crisi econòmica ha afectat a tots els treballadors i treballadores dels mitjans de comunicació, però ha tingut una incidència major en les dones. Entre el miler de col•laboradors/es que treballen en condicions precàries, sense contracte i sense cap seguretat laboral, moltes són dones que han hagut d'optar pel periodisme a la peça --de vegades, fins i tot, després de renunciar a un lloc de plantilla-- per poder conciliar la seva professió amb la seva vida personal i familiar. En els últims anys, les empreses han reduït les tarifes a aquest col•lectiu i han prescindit de moltes d'elles per estalviar costos, sense que hagin tingut dret a cap indemnització.

La FeSP insisteix, una vegada més, en la necessitat que el Govern reguli per llei la professió periodística i la situació dels qui treballen a la peça, perquè és l'única manera de garantir que es compleixi de manera efectiva el dret a la informació i la comunicació de la ciutadania, i també la igualtat d'homes i dones tant salarial com d'oportunitats en el treball.

Junta Executiva Federal de la FeSP